UNIQUA: Najveći rast tržišnog udjela u industriji osiguranja

Bez autora
Mar 29 2012

Prema rezultatima za 2011. godinu, UNIQA Osiguranje je sa ukupnom premijom od 39,9 miliona KM, ostvarilo rast od 13,25%. Sa učešćem od 11,20%, ova osiguravajuća kuća je postigla najveći rast tržišnog udjela u industriji osiguranja. Dobit UNIQA Osiguranja u 2011. godini iznosi 603,7 hiljada KM. UNIQA zauzima četvrto mjesto među 25 osiguravajućih društava koja posluju na području Bosne i Hercegovine, te drugo mjesto na tržištu životnih osiguranja. U odnosu na prošlu godinu, UNIQA Osiguranje je povećalo premiju u Republici Srpskoj za 93%, i na ovo tržište u 2012. godinu, ulazi kao druga najveća osiguravajuća kuća iz FBiH. I pored nepovoljnog ekonomskog okruženja i stanja na tržištu osiguravajućih društava, UNIQA je u 2011. ostvarila višestruki rast u odnosu na tržište osiguranja. Ovaj rezultat je ostvaren zahvaljujući angažmanu svih zaposlenika, te širenju prodajne mreže u cijeloj BiH.

UNIQUA: Najveći rast tržišnog udjela u industriji osiguranjaPrema rezultatima za 2011. godinu, UNIQA Osiguranje je sa ukupnom premijom od 39,9 miliona KM, ostvarilo rast od 13,25%.

Sa učešćem od 11,20%, ova osiguravajuća kuća je postigla najveći rast tržišnog udjela u industriji osiguranja. Dobit UNIQA Osiguranja u 2011. godini iznosi 603,7 hiljada KM.

UNIQA zauzima četvrto mjesto među 25 osiguravajućih društava koja posluju na području Bosne i Hercegovine, te drugo mjesto na tržištu životnih osiguranja. U odnosu na prošlu godinu, UNIQA Osiguranje je povećalo premiju u Republici Srpskoj za 93%, i na ovo tržište u 2012. godinu, ulazi kao druga najveća osiguravajuća kuća iz FBiH.

“I pored nepovoljnog ekonomskog okruženja i stanja na tržištu osiguravajućih društava, UNIQA je u 2011. ostvarila višestruki rast u odnosu na tržište osiguranja. Ovaj rezultat je ostvaren zahvaljujući angažmanu svih zaposlenika, te širenju prodajne mreže u cijeloj BiH“, objasnila je Senada Olević, direktorica UNIQA Osiguranja. Najveći pomak postignut je u segmentu životnih osiguranja, gdje je sa premijom od 17,3 miliona KM ostvaren rast od 22,6% dok je tržišno učešće na nivou FBiH 24,8%. U strukturi premije, UNIQA je zadržala izbalansiran portfolio, sa čak 43% udjela životnog osiguranja, te ravnomjernom zastupljenošću svih vrsta neživotnih osiguranja.

U 2011. godini, ostvarena je i vrlo visoka efikasnost likvidacije šteta, a prema zvaničnim podacima Agencije za nadzor osiguranja FBiH „U prošloj godini, riješeno je 92% prijavljenih slučajeva, te su klijentima isplaćene štete u iznosu od 11,1 milion KM“, istakao je Feđa Morankić, izvršni direktor UNIQA Osiguranja napominjući kako su ovi podaci najbolja referenca u građenju odnosa povjerenja sa postojećim i potencijalnim klijentima.

Osvrnuvši se na učinak u proteklih pet godina, u toku kojih je UNIQA ostvarila index rasta od 150%, direktorica Olević je istakla i lidersku poziciju u razvoju i prodaji proizvoda bankoosiguranja. „Tradiciju u inovacijama proizvoda, nastavljamo i u 2012. godini skorim predstavljanjem paketa proizvoda koji kombinira životno, dobrovoljno zdravstveno i putno-zdravstveno osiguranje. Bez obzira na složene uslove poslovanja, naši ciljevi su rast i razvoj proizvoda i usluga“, najavila je Olevićeva, podsjećajući da je u 15 godina svog poslovanja ova osiguravajuća kuća tržištu prva predstavila brojne proizvode osiguranja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik